Briostrio_-17.jpg

BRIOSO

TRIO

Martine Velthuis (viool), Mathias Pearson (cello) en Mieke Verduijn (piano) vormen samen het Brioso Trio.

De drie musici ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds september 2019 vormen zij een trio. Al snel ontpopte zich een grote toewijding en enthousiasme voor het pianotriospel en werd Brioso (levendig, vol vuur) niet alleen de naam, maar ook de ware identiteit van het trio.

 

In 2020 werd het trio toegelaten tot de minor kamermuziek. Deze minor houdt in dat ze als trio intensief met elkaar repeteren en wekelijkse coaching krijgen van onder andere de leden van het toonaangevende Osiris Trio (Ellen Corver, Peter Brunt en Larissa Groeneveld). Vanaf september 2022 zullen ze beginnen met de masterspecialisatie kamermuziek.


Daarnaast biedt het conservatorium het trio unieke mogelijkheden om zich te ontwikkelen en ervaringen op te doen. Zo namen ze tweemaal deel aan de European Chamber Music Academy waar zij zich een week lang onderdompelde in de internationale kamermuziekwereld door het volgen van workshops, masterclasses en meewerken aan concerten. Masterclasses volgden zij bij onder anderen Michel Strauss, Hatto Beyerle, Patrick Jüdt en leden van Cuarteto Casals.

Briostrio_-20.jpg
MVEX-022.jpg
Briostrio_-6.jpg