top of page
Briostrio_-17.jpg

BRIOSO

TRIO

Martine Velthuis (viool), Mathias Pearson (cello) en Mieke Verduijn (piano) vormen samen het Brioso Trio.

 

De drie musici ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds september 2019 vormen zij een trio. Al snel ontpopte zich een grote toewijding en enthousiasme voor het pianotriospel en werd Brioso (levendig, vol vuur) niet alleen de naam, maar ook de ware identiteit van het trio.

De afgelopen jaren speelde het trio op diverse concertlocaties waaronder Concertgebouw de Vereeniging, Nijmegen en Amare, Den Haag. Zij wonnen prijzen op diverse concoursen in binnen- en buitenland, waaronder de derde prijs tijdens het kamermuziek concours van Virtuoso & Belcanto Festival in Lucca, 2023, en eveneens de derde prijs tijdens Kamermuziekconcours Gelre, 2022. In maart 2023 gaf het trio hun eerste concerttour in Noorwegen.

Tijdens hun deelname aan het Virtuoso & Belcanto Festival in de zomer van 2023 werd het trio geselecteerd om deel te nemen aan een speciale masterclass van Alfred Brendel. Ook volgden zij in Lucca lessen van Bruno Giuranna, Adrian Brendel, en anderen. Daarnaast nam het trio driemaal deel aan de European Chamber Music Academy waar zij zich een week lang onderdompelde in de internationale kamermuziekwereld door het volgen van workshops, masterclasses en meewerken aan concerten. Masterclasses volgden zij bij onder anderen Michel Strauss, Hatto Beyerle, Patrick Jüdt, Karla Haltenwanger en leden van Cuarteto Casals.

Het trio volgde zowel de minor als de masterspecialisatie kamermuziek gedurende hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij kregen de gelegenheid om aan special projecten deel te nemen, waaronder een samenwerking met de dansafdeling van het conservatorium.  Gedurende de minor kregen ze wekelijks les van de leden van het Osiris Trio (Ellen Corver, Peter Brunt en Larissa Groeneveld). Daarnaast volgden zij lessen bij Mikhail Zemstov, Slava Poprugin en Janet Krause.​

www.briosotrio.com

bottom of page