top of page

Eindexamen


Ik nodig u en jou van harte uit voor mijn bachelor eindexamen! Na vier jaar studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag geef ik een openbaar examenrecital. Het thema 'Spiegelingen' komt op veel verschillende manieren terug in zowel de vormgeving als  inhoud van mijn programma.

Ik open het examenconcert met Mozart's fantasie in C klein en eindig met Chopin's ballade in F klein. Dit zijn twee composities met een vrije vorm en oneindig veel mogelijkheden qua interpretatie. Ik hoop u hierin een kijkje te geven in mijn muzikale persoonlijkheid: een weerspiegeling van mijzelf die doorklinkt in de muziek. De eerste twee delen uit de cyclus 'Miroirs' (spiegels) van Ravel vormen daadwerkelijk de spiegel in het midden van het programma, en worden omlijst door twee kamermuziekwerken.
 

In het programma is een relatief grote rol weggelegd voor kamermuziek in de vorm van pianotrio en liedduo. De afgelopen jaren ben ik hier intensief mee bezig geweest en daarom geef ik het met veel liefde een plaats in dit programma. Het programma reflecteert daarmee tevens mijn werkzaamheden als kamermusicus, voor mijzelf waren dit belangrijke onderdelen van mijn studie in de afgelopen vier jaren.

Programma

W.A. Mozart | Fantasie in C klein, K.475            
A. Arensky | Pianotrio nr. 1, op. 32 (I)        
M. Ravel | Miroirs (I, II)
F. Poulenc | Airs Chantés                    
F. Chopin | Ballade nr. 4 in F klein    


met medewerking van:
Brioso Trio: Martine Velthuis (viool), Mathias Pearson (cello)
Nanette Mans (sopraan)

Datum en tijd: 16 juni, 18:30-19:20
Locatie: Conservatoriumzaal - Amare, Spuiplein 150, Den Haag

Toegang: gratis

bottom of page