top of page
Foto's Mieke-10.jpg

BIOGRAFIE

Mieke Verduijn-Glasbergen (*1996) studeerde in 2022 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze volgde de bacheloropleiding klassiek piano bij Slava Poprugin. Daarnaast heeft ze ook gestudeerd bij Henry Kelder (vooropleiding aan de HKU in Utrecht) en volgde ze privé pianolessen bij Sanja Milohanic en Andrew Wright. Op dit moment volgt Mieke de opleiding master klassiek piano bij David Kuyken, ook aan het conservatorium in Den Haag.

Naast het investeren in haar solo pianospel is Mieke zeer toegewijd aan het spelen van kamermuziek in diverse samenstellingen. Ze maakt onderdeel uit van het Brioso Trio, als pianotrio zullen zij vanaf september 2022 de masterspecialisatie kamermuziek aan het conservatorium in Den Haag gaan volgen. Met sopraan Nanette Mans vormt Mieke een liedduo, in het cursusjaar 2021-2022 namen zij deel aan de Udo Reinemann International Masterclasses in Brussel. 

 

Tweemaal won Mieke een eerste prijs op het Keuris concours in Amersfoort, in 2014 (solo) en in 2019 (kamermuziek). Verder ontving Mieke diverse masterclasses van o.a. Eliso Virsalazde, Frank Braley, Vladimir Tropp en Wibi Soerjadi.

Mieke is ook afgestudeerd aan de pabo en ze geeft naast haar activiteiten als uitvoerend musicus ook veel aandacht aan haar bloeiende pianolespraktijk in Gouda: Pianoschool Scarlatti. Ze geeft les aan ongeveer 25 kinderen en tieners, variërend tussen beginnende en meer gevorderde leerlingen. 

bottom of page