top of page
Foto's Mieke-10.jpg

Biografie

Mieke Verduijn behaalde in 2024 haar diploma Master of Music (klassiek piano) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij studeerde bij David Kuyken en rondde de opleiding af met een 9 voor haar master eindexamen. Tijdens de bachelor opleiding was Slava Poprugin haar docent, eveneens in Den Haag. Daarnaast heeft Mieke gestudeerd bij Henry Kelder (vooropleiding aan de HKU in Utrecht) en volgde ze privé pianolessen bij Sanja Milohanic en Andrew Wright. 

Naast het investeren in haar solo pianospel is Mieke zeer toegewijd aan het spelen van kamermuziek in diverse samenstellingen. Ze maakt onderdeel uit van het Brioso Trio, als pianotrio volgen zij de masterspecialisatie kamermuziek aan het conservatorium in Den Haag. Het trio won diverse prijzen bij zowel nationale als internationale kamermuziekcompetities. Met sopraan Nanette Mans vormt Mieke een liedduo, in het cursusjaar 2021-2022 namen zij deel aan de Udo Reinemann International Masterclasses in Brussel. 

Mieke volgde in de afgelopen jaren diverse masterclasses van o.a. Eliso Virsalazde, Frank Braley, Vladimir Tropp en Wibi Soerjadi. Tijdens het Virtuoso & Belcanto Festival in Lucca (juli 2023) volgde zij lessen bij Alfred Brendel, Till Fellner, Imogen Cooper en anderen.   

Mieke is ook afgestudeerd aan de pabo en is naast haar activiteiten als uitvoerend musicus actief als docent en eigenares van ‘Pianoschool Scarlatti’, een bloeiende pianolespraktijk in Gouda. Daarnaast is Mieke de initiatiefneemster en artistiek leider van Pianofestival Gouda: een meerdaags pianofestival in het centrum van Gouda. De eerste editie vond plaats in februari 2024 en was een groot succes.

bottom of page