Foto's Mieke-10.jpg

BIOGRAFIE

Mieke Verduijn-Glasbergen (*1996) begon op 9-jarige leeftijd met het volgen van pianolessen bij Sanja Milohanic in Gouda. Op 16-jarige leeftijd werd zij toegelaten tot de vooropleiding piano aan het Utrechts Conservatorium, zij volgde deze opleiding met Henry Kelder als docent. In de daaropvolgende periode nam Mieke, naast haar pabo-opleiding, pianolessen van Andrew Wright in Den Haag. Van 2017 tot 2019 volgde zij de minor educatie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, deze sloot zij cum laude af. Sinds september 2018 studeert Mieke klassiek piano bij hoofdvakdocent Slava Poprugin aan ditzelfde conservatorium. 

 

Mieke won tweemaal een eerste prijs op het Keuris concours in Amersfoort, in 2014 (solo) en in 2019 (kamermuziek). Verder ontving Mieke diverse masterclasses van o.a. Frank Braley, Vladimir Tropp, Denys Proschayev en Wibi Soerjadi.

Behalve het investeren in haar solo pianospel is Mieke zeer toegewijd aan het spelen van kamermuziek in diverse samenstellingen. Sinds september 2020 volgt ze samen met haar pianotrio de minor kamermuziek en in het cursusjaar 2021-2022 zal ze met haar liedduo deelnemen aan de Udo Reinemann International Masterclasses in Brussel. Ook geeft Mieke veel aandacht aan haar bloeiende privé pianolespraktijk in Gouda, waar ze ongeveer dertig kinderen en tieners lesgeeft, variërend tussen beginnende en meer gevorderde leerlingen.